Jednoduchý recept

Zelenina na vejcích

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36539

Ingredience

150 g Chřest sterilovaný
4 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
3 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 182 kcal
Kilojoule 763kJ
3% Sacharidy 11 g
16% Tuky 12 g
15% Sodík 296 mg
17% Bílkoviny 9 g

Zelenina na vejcích postup přípravy receptu:

1

Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata nakrájíme na drobné kostičky. Vejce rozšleháme s mlékem a ochutíme solí a pepřem. Petržel dobře opláchneme a nasekáme nadrobno. Část nasekané petržele vmícháme do vaječného mléka.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm pórek a kousky rajčat a chřestu. Potom přilijeme vaječné mléko a za občasného míchání necháme na pánvi srazit. Hotový pokrm posypeme zbytkem petrželky a podáváme teplý s pečivem.

Poznámka

K tomuto pokrmu je možné podávat vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept