Recept

Olihně s olivovou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36593

Ingredience

120 g Cibule
1 ks Citron
50 ml Olej olivový
600 g Olihně
80 g Olivy černé
3 g Pepř cayenský
3 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
90 ml Rajčatová šťáva
10 g Rozmarýn čerstvý
60 g Strouhanka
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Ocet vinný

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 526kJ
6% Sacharidy 21 g
25% Tuky 19 g
43% Sodík 857 mg
50% Bílkoviny 28 g

Olihně s olivovou náplní postup přípravy receptu:

1

Nádivka: rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme nasekanou cibuli a drcený česnek a 5 minut smažíme.

2

Chapadla olihně nakrájíme na drobné kousky. Přidáme je na pánev a 2 minuty mícháme, aby se osmahly, potom nasypeme strouhanku, nasekaný rozmarýn, přilijeme rajčatovou šťávu a promícháme.

3

Pánev odstavíme a přidáme nakrájené olivy, část nasekané petrželové nati, rozšlehané vejce a ocet. Podle chuti osolíme a okořeníme pepřem černým i cayenským. Směs dobře zamícháme, aby se chutě spojily. Nádivkou plníme olihně a jejich konce zajistíme párátkem.

4

Olihně vyrovnáme do zapékací misky, pokapeme zbylým olejem, osolíme

5

a opepříme. Pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 220 °C, až se olihně i nádivka na dotek zpevní. Zdobíme plátky citronu a petrželovou natí, servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept