Zelná polévka s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelná polévka s těstovinami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 36612 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
5 dkg | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
150 g | Těstoviny Farfalle |
1 l | Vývar drůbeží |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 719,2mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 147,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Farfalle, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelná polévka s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Zelí omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké proužky. |
2 | V hluboké pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm česnek, slaninu a zelí. |
3 | Poté přidáme vývar a dochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 30 minut. |
4 | Přidáme těstoviny, zamícháme a vaříme dalších 15 minut. |
5 | Polévku servírujeme do připravených talířů a před podáváním posypeme nasekanou petrželovou natí. |