Telecí závitky s anglickou slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí závitky s anglickou slaninou
Telecí závitky s anglickou slaninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 36705 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 dkg | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
125 ml | Hovězí vývar základní |
60 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Máta |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Šalvěj čerstvá |
600 g | Telecí kýta |
5 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 143,5mg |
Draslík | 643,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Hovězí vývar základní, Máta, Šalvěj čerstvá, Telecí kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí závitky s anglickou slaninou postup přípravy receptu:
1 | Telecí řízky lehce naklepeme, opepříme a potřeme česnekem. Na každý řízek položíme lístek šalvěje a plátek anglické slaniny. Řízky srolujeme a sepneme párátkem. |
2 | Na pánvi rozpálíme olivový olej společně s 25 g másla a řízky na něm opečeme. Poté podlijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 20 minut. Občas závitky obrátíme. |
3 | Podušené závitky vyjmeme a uchováváme v teple. |
4 | Omáčku necháme přejít varem a přidáme bílé víno. Vše znovu povaříme a přidáme zbytek másla. Závitky nakrájíme na kolečka, rozdělíme na připravené talíře a přelijeme omáčkou. Zdobíme snítkami máty. |