Recept

Pařížské dortíčky s mandlovým krémem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36769

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
70 g Cukr moučkový
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mouka pšeničná hrubá
70 g Máslo čerstvé
5 g Pistácie
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
30 g Šípky sušené
Na plech
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Máslo čerstvé
Krém
1 špetka Citronová kůra
200 g Cukr krupice
100 g Mandle
100 g Ořechy lískové pražené
1 polévková lžíce Rum
2 ks Vaječný bílek slepičí
0,1 l Voda pitná
Poleva
0,3 ks Citrony
200 g Cukr moučkový
0,3 kávová lžička Potravinářská barva
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 564kJ
24% Sacharidy 86 g
36% Tuky 27 g
1% Sodík 26 mg
20% Bílkoviny 11 g

Pařížské dortíčky s mandlovým krémem postup přípravy receptu:

1

Máslo umícháme v míse do pěny, přidáme cukr, postupně žloutky, strouhanou citronovou kůru, vanilku a třeme cca 20 minut. Poté vmícháme mouku, hladkou i hrubou a těsto necháme na studeném místě ztuhnout.

2

Vyválíme na pomoučeném vále na plát, vykrájíme malé dortíčky a rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. V mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové dortíčky nacháme vychladnout, spojíme mandlovým krémem, přelijeme růžovou polevou a dozdobíme v cukru zavařenými šípky a sekanými pistáciemi.

3

Na krém povaříme cukr ve vodě, do horké směsi vmícháme strouhané ořechy a nastrouhané mandle. Krém necháme vychladnout, přidáme bílky, strouhanou citronovou kůru a rum. Důkladně promícháme.

4

Na polevu důkladně promícháme cukr s horkou vodou, citronovou šťávou a 2 kapkami červeného bretonu. Poleva musí být hustá a lesklá.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept