Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36777

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
120 g Cukr moučkový
500 g Jahody zahradní
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
1 ks Vejce slepičí
Na plech
20 g Mouka polohrubá
20 g Máslo čerstvé
Agar
15 g Agar
0,3 ks Citrony
150 g Cukr krupice
0,3 kávová lžička Potravinářská barva
0,3 l Voda pitná
Rámeček
100 g Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
100 g Mandle
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 795 kcal
Kilojoule 3 325kJ
28% Sacharidy 101 g
53% Tuky 40 g
1% Sodík 29 mg
22% Bílkoviny 12 g

Jahodové řezy s agarem postup přípravy receptu:

1

Mouku prosejeme, přidáme cukr, vanilku, strouhanou citronovou kůru, rozsekané máslo, žloutky a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout.

2

Těsto vyválíme na tenký plát, nakrájíme pruhy cca 10x50cm, rozložíme na vymazaný a vysypaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové dozdobíme mandlovým rámečkem a necháme vychladnout.

3

Poté zlehka potřeme džemem, naplníme jahodami, přelijeme agarem a necháme ztuhnout. Ostrým nožem nakrájíme na řezy a rozložíme na mísu.

4

Agar: agar namočíme přes noc do vody, poté přidáme cukr, šťávu vymačknaou z citronu a zvolna provaříme. Procedíme utěrkou, obarvíme 3 kapkami bretonu a vlažným agarem řezy přeléváme.

5

Na rámeček smícháme strouhané mandle a cukrem a v hmoždíři utlučeme. Přidáme cukr svařený ve vodě, vypracujeme těsto, vytvoříme dluhý váleček, kterým ozdobíme těsto. Přilepíme je bílkem.

Poznámka

agar namočíme den předem

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept