Recept

Krémová polévka s chřestem a smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36790

Ingredience

500 g Chřest bílý
4 ks Chřest zelený
1 kostka Cukr kostkový
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 407kJ
3% Sacharidy 10 g
42% Tuky 31 g
7% Sodík 136 mg
11% Bílkoviny 6 g

Krémová polévka s chřestem a smetanou postup přípravy receptu:

1

Chřest omyjeme a řádně očistíme. Bílý chřest oloupeme celý a zelený jen ze spodní třetiny výhonků. Slupky a odřezky uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Oba druhy chřestu nakrájíme na špalíčky a povaříme ve vývaru z odřezků 8 minut.

2

V hlubším kastrolu z mouky a másla umícháme nad mírným plamenem světlou jíšku, kterou rozmícháme na kamnech s chřestovým vývarem a uvedeme do varu. Poté odstavíme z ohně a v polévce rozmícháme žloutek. Okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem, přisypeme chřestové špalíčky, ušlehanou smetanu a vsypeme petrželku.

Poznámka

Podáváme horké s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept