Špagety s hřebenatkami a mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s hřebenatkami a mušlemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36805 |
Ingredience
60 g | Anglická slanina |
2 ks | Celer řapíkatý |
225 g | Hřebenatka |
500 g | Mušle slávky |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
225 g | Špagety |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 dl | Víno bílé |
3 l | Voda pitná |
1,5 dl | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 63,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 696,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer řapíkatý, Hřebenatka, Mušle slávky, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s hřebenatkami a mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci s vroucí vodou uvaříme špagety, poté je scedíme a necháme okapat. |
2 | V teflonové pánvi si osmahneme na sucho pokrájenou slaninu, vmícháme pokrájenou šalotku, celer a víno. Povaříme 5 minut. Přidáme mušle a hřebenatky, vývar a pod pokličkou vaříme 7 minut. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme. |
3 | Do pánve přidáme okapané špagety, petrželku, sůl, pepř a promícháme. |
4 | Prohřejeme 2 minuty a okamžitě podáváme. |