Zelník na plech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelník na plech
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3684 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
200 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
80 g | Tuk Hera jedlý |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 4,7mg |
Draslík | 370,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelník na plech postup přípravy receptu:
1 | Smícháme okapané zelí s moukou a kypřícím práškem. Osolíme a přidáme acidofilní mléko a rozehřátý tuk. |
2 | Vypracujeme těsto, pokud je tuhé, přidáme mléko a pokud je řídké, přisypeme mouku. |
3 | Vyválíme z těsta plát, který přendáme na vymazaný a vysypaný plech. |
4 | Vidličkou jej propícháme a dáme do vyhřáté trouby na 45 minut péct. |