Nadívaná krůta s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívaná krůta s mandlemi
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36850 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 kg | Krůta |
20 g | Mandle plátky |
3 špetka | Muškátový oříšek |
100 g | Paštika játrová |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
4 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Žemle tuková |
1 špetka | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 407,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 491,7mg |
Vitamín A | 554,1mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový oříšek, Paštika játrová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůta, Mandle plátky, Smetana 33% (šlehačka), Vegeta, Žemle tuková, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívaná krůta s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Krůtu omyjeme, očistíme a nasolíme. Nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova osmažíme. |
2 | Připravíme nádivku. Nalámeme rohlíky nebo žemle na kousky, zalijeme smetanou nebo mlékem. (Jestliže nahradíme smetanu mlékem, musíme mléko vylepšit rozpuštěným máslem). Přidáme osmaženou cibulku, okořeníme vegetou a pepřem. Jako další přisypeme do nádivky mandlové lupínky, dle chuti nastrouhaný muškátový oříšek a nakonec vmícháme játrovou paštiku. Vše promícháme. |
3 | Připravenou krůtu naplníme nádivkou a zašijeme. V rozehřáté troubě pečeme krůtu asi 2 hodiny. Při pečení krůtu postupně podléváme vodou a vzniklou vlastní šťávou. Maso je dobře upečené, když se odděluje od kostí. |
4 | Když je maso měkké, pekáč odkryjeme a dopékáme kvůli pěkné barvě a křupavé kůrčičce. |