Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 36864

Ingredience

1 hrst Borůvky
175 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Kakao
1 hrst Maliny
175 g Máslo čerstvé
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
6 ks Vaječný žloutek slepičí
400 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 713kJ
13% Sacharidy 46 g
65% Tuky 49 g
1% Sodík 18 mg
12% Bílkoviny 7 g

Čokoládová markýza postup přípravy receptu:

1

Chlebíčkovou formu o objemu 900ml vyložíme fólií.

2

V kastrůlku rozehřejeme čokoládu, máslo, cukr a kakao za stálého míchání.

3

Žloutky vyklepneme do misky a za stálého míchání k nim přilijeme rozehřátou směs.

4

V jiné misce ušleháme smetanu do polohusta a spojíme s čokoládovou směsí. Vlijeme do připravené formy a chladíme asi 2 hodiny. Potom opatrně vyklopíme, odstraníme fólii a nožem namočeným v horké vodě krájíme čokoládovou markýzu na plátky.

5

Podáváme s čerstvým lesním ovocem, povrch dezertu můžeme lehce poprášit kakaem.

Poznámka

Dezert můžeme zamrazit až na 3 měsíce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept