Křidélka v česnekové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křidélka v česnekové marinádě
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36869 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Citronová šťáva |
12 ks | Kuřecí křídla |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
3 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 231,0mg |
Draslík | 498,4mg |
Vláknina | 340,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Kuřecí křídla, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křidélka v česnekové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí křidélka omyjeme vodou, dočistíme a odstraníme špičky, které by se připálily. |
2 | Potom si připravíme marinádu, do které patří olivový olej, 3 rozmačkané stroužky česneku a 1,5 lžíce čerstvé bazalky, 1 lžička sójové sladké omáčky, chili papričky nakrájené na tenké kroužky, šťáva z jednoho citronu, pepř a sůl. |
3 | Do této marinády na 2 hodiny naložíme kuřecí křidélka. |
4 | Na rozpáleném oleji v pánvi křidélka osmažíme. Podlijeme křídla troškou vody, pánev přikryjeme a maso dusíme. Během dušení obracíme jen jedenkrát, aby se křidélka nerozdělila. Jakmile křidélka změknou, odkryjeme je a dopečeme. |
Poznámka
Při servírování zdobíme nasekanou čerstvou bazalkou.