Jednoduchý recept

Křidélka v česnekové marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36869

Ingredience

1,5 polévková lžíce Bazalka
2 ks Chilli paprička
1 ks Citronová šťáva
12 ks Kuřecí křídla
4 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Omáčka sójová
3 špetka Pepř černý mletý
5 g Sůl
1 dl Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 695 kcal
Kilojoule 2 910kJ
0% Sacharidy 2 g
67% Tuky 50 g
27% Sodík 544 mg
98% Bílkoviny 55 g

Křidélka v česnekové marinádě postup přípravy receptu:

1

Kuřecí křidélka omyjeme vodou, dočistíme a odstraníme špičky, které by se připálily.

2

Potom si připravíme marinádu, do které patří olivový olej, 3 rozmačkané stroužky česneku a 1,5 lžíce čerstvé bazalky, 1 lžička sójové sladké omáčky, chili papričky nakrájené na tenké kroužky, šťáva z jednoho citronu, pepř a sůl.

3

Do této marinády na 2 hodiny naložíme kuřecí křidélka.

4

Na rozpáleném oleji v pánvi křidélka osmažíme. Podlijeme křídla troškou vody, pánev přikryjeme a maso dusíme. Během dušení obracíme jen jedenkrát, aby se křidélka nerozdělila. Jakmile křidélka změknou, odkryjeme je a dopečeme.

Poznámka

Při servírování zdobíme nasekanou čerstvou bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept