Valašské vepřové medailonky – kočičí křik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valašské vepřové medailonky – kočičí křik
Valašské vepřové medailonky – kočičí křik
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36909 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 dl | Bujón hovězí |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
80 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
2 ks | Šalotka |
2,5 dl | Smetana zakysaná 14% |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Vepřová panenka |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 116,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Citronová kůra, Kmín drcený, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Vepřová panenka, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Valašské vepřové medailonky – kočičí křik postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké plátky. Maso osolíme, posypeme drceným kmínem, bílým pepřem a mletým zázvorem. |
2 | Očištěnou šalotku drobně pokrájíme a v hluboké pánvi ji zpěníme na rozpáleném oleji s máslem. |
3 | Na šalotku položíme plátky masa, krátce je restujeme z obou stran. Po 1 minutě restování přilijeme horký hovězí bujon, přimícháme nastrouhanou citronovou kůru (z čerstvého citronu!) a pod pokličkou dusíme 5–10 minut doměkka. Občas promícháme. |
4 | V zakysané smetaně si rozmixujeme hladkou mouku a pomalu ji za stálého míchání přilijeme k masu a krátce povaříme. |
5 | Podle chuti můžeme přidat pár kapek octa (nebo citronové šťávy). |
Poznámka
Vepřové medailonky se smetanovou omáčkou podáváme s dušenou rýží.