Mikulášské hubinky se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mikulášské hubinky se švestkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 36932 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
450 g | Cukr moučkový |
5 g | Kakao |
50 g | Mandle |
50 g | Ořechy vlašské |
10 g | Pomerančová kůra |
30 ks | Švestky |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 46,3mg |
Draslík | 246,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandle, Ořechy vlašské, Pomerančová kůra, Švestky, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mikulášské hubinky se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Sušené švestky zalijeme trochou vody a uvaříme ne úplně doměkka. Na sítu necháme okapat. |
2 | Mezitím připravíme mandlové těsto. Lískové ořechy a loupané mandle umeleme, smícháme s 1/2 bílku a v hmoždíři utlučeme. Přesypeme na prkénko, smícháme se 150g cukru, 1/2 bílku a v cukru naloženou, najemno nasekanou pomerančovou kůrou. Zpracujeme tuhé těsto. Rozdělíme je na tolik dílů, kolik máme švestek. |
3 | Okapané švestky vypeckujeme. Z mandlového těsta vytvoříme podélné šištičky, které vložíme do každé švestky. |
4 | Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh, přišleháme do něj polovinu zbylého cukru a poté zbytek cukru a kakao vmícháme vařečkou. Sníh vložíme do kornoutu s trubičkou. |
5 | Na vymazaný plech vytvoříme z poloviny hmoty malé hromádky. Na ně položíme švestky a zakryjeme je zbytkem sněhu tak, aby vznikly kulaté hubinky. |
6 | V mírně vyhřáté troubě usušíme. Poté zlehka potřeme žloutkem a v teplejší troubě necháme zrůžovět. |