Pikantní pomazánka na topinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní pomazánka na topinky
Pikantní pomazánka na topinky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 36940 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Feferony |
2 ks | Kapie sterilovaná |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Salám měkký |
1 kávová lžička | Sůl |
20 g | Sýr Lučina - termizovaný |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 4,9mg |
Draslík | 145,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Feferony, Paprika červená, Paprika zelená, Salám měkký, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie sterilovaná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní pomazánka na topinky postup přípravy receptu:
1 | Papriky umyjeme a na mlýnku na maso pomeleme spolu s oloupaným česnekem, feferonkou, a kapií. Pomeleme také salám, osolíme, opepříme, a promícháme. |
2 | Přilijeme olej, vmícháme sýr, ještě jednou důkladně zamícháme, popřípadě ještě můžeme dochutit a podle chuti přilijeme víno. |
Poznámka
Pikantní pomazánku natíráme studenou na osmažené topinky a ozdobíme petrželovou nati.