Mušlový rendlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mušlový rendlík
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36971 |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Majoránka |
1 kg | Mušle slávky |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
100 g | Protlak rajčatový |
1,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 893,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Majoránka, Mušle slávky, Olej rostlinný, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mušlový rendlík postup přípravy receptu:
1 | Mušle očistíme, promyjeme v misce s čistou vodou, vyhodíme ty, které se nezavřou když na ně poklepeme a dáme je do hluboké pánve. Zalijeme vínem a vaříme 5 minut, dokud se neotevřou. Občas pánví zatřeseme. Mušle, které zůstaly zavřené, vyhodíme. Vyndáme mušle z pánve, vývar procedíme do mísy a uschováme. |
2 | Ve woku rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek, pokrájenou cibuli a chilli a 6 minut smažíme. Přilijeme do woku uschovaný vývar a 5 minut vaříme. Přimícháme majoránku, rajčatový protlak a vaříme, dokud se vše neprohřeje. |
3 | Rozdělíme do misek a okamžitě podáváme. |