Uzené na medu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené na medu
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 37008 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hřebíček |
3 polévková lžíce | Med včelí |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1500 g | Vepřová kýta uzená |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 62,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 25,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hřebíček, Med včelí, Pepř černý celý, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřová kýta uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Uzené na medu postup přípravy receptu:
1 | Omyté uzené maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli, bobkový list a celý pepř. Maso zvolna vaříme asi 1,5 hodiny, vyjmeme a necháme vychladnout. |
2 | V misce promícháme pomerančovou kůru, med a 2 lžíce pomerančové šťávy. Směsí potřeme uvařené maso a na povrchu ve vrstvě tuku nařízneme zářezy do tvaru mřížky. Do středu každého čtverečku zapíchneme hřebíček. |
3 | Maso vložíme na pekáč a pečeme v silně vyhřáté troubě 10 minut. Potřeme medovou směsí a pečeme ještě 20 minut. Podáváme nakrájené na plátky. |