Jednoduchý recept

Hovězí závitek plněný zelím a bramborem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37031

Ingredience

100 g Brambory
100 g Cibule
600 g Hovězí maso zadní
3 g Kmín drcený
3 g Majoránka
30 g Mouka pšeničná hladká
3 g Pepř černý mletý
400 g Rýže dušená
50 g Slanina vepřová
80 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
100 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 605 kcal
Kilojoule 2 531kJ
10% Sacharidy 35 g
45% Tuky 34 g
59% Sodík 1 g
71% Bílkoviny 40 g

Hovězí závitek plněný zelím a bramborem postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme.

2

Kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme, očištěné brambory omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky.

3

V pánvi rozehřejeme dvě lžíce sádla, přisypeme slaninu, cibuli, orestujeme, přidáme brambory, zelí, osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme majoránku. Chvíli podusíme, potom přilijeme rozkvedlané vejce, rychle promícháme, jakmile se vejce srazí, odstavíme.

4

Nádivku rozdělíme na plátky masa, zavineme, ovážeme nití nebo zpevníme párátky, v pánvi rozehřejeme další dvě lžíce sádla a závitky zprudka osmažíme ze všech stran. Vyjmeme je z pánve, tuk v pánvi zasypeme moukou a usmažíme tmavší jíšku. Zalijeme vodou, dobře rozmícháme a povaříme pár minut. Přelijeme do pekáčku, přidáme závitky, a dáme do trouby. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 70 minut. Podléváme vodou podle hustoty šťávy.

5

Závitky rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme šťávou z pekáčku.

Poznámka

Místo rýže můžeme doplnit dušenou pohankou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept