Skopový guláš s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopový guláš s hráškem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 37244 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Česnek |
80 g | Cibule |
200 g | Hrášek mražený |
80 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
40 g | Protlak rajčatový |
400 g | Rýže dušená |
50 g | Sádlo škvařené |
600 g | Skopová plec |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 24,1mg |
Draslík | 180,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hrášek mražený, Kukuřice cukrová nakládaná, Rýže dušená, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopový guláš s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme a opepříme. Dusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí na tuk. Přimícháme rajčatový protlak, zasypeme moukou, promícháme, zalijeme vodou a vaříme 1 hodinu. |
3 | V pánvi orestujeme na másle rozmražený hrášek se scezenou kukuřicí a přidáme do guláše, dochutíme česnekem. Povaříme ještě 20 minut a odstavíme. |
4 | Guláš rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží. |