Zelený salát s jablkem, pistáciemi a sýrem Brie - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelený salát s jablkem, pistáciemi a sýrem Brie
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3725 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Balsamico ocet |
50 ml | Džus jablečný |
2 ks | Jablka |
50 ml | Olej avokádový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Pistácie |
400 g | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
125 g | Sýr Brie |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 31,3mg |
Draslík | 229,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Džus jablečný, Jablka, Olej avokádový, Pistácie, Sůl, Sýr Brie mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelený salát s jablkem, pistáciemi a sýrem Brie postup přípravy receptu:
1 | Na zálivku smícháme avokádový olej, jablečnou šťávu a balzamikový ocet, ochutíme solí a čerstvě umletým pepřem. |
2 | Salátové listy smícháme s polovinou zálivky, rozdělíme na talíře. Na salát naskládáme jablka nakrájená na tenké plátky, loupané pistácie a sýr nakrájený na plátky. |
3 | Zbytek zálivky nalijeme kolem salátu a podáváme. |