Jednoduchý recept

Slavnostní indické kari

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 37258

Ingredience

225 g Brambory
3 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
400 g Cizrna konzervovaná
125 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Garam masala
25 g Hrozinky
1 ks Jablka
1,5 dl Jogurt bílý
1 polévková lžíce Kari koření
225 g Květák
1 polévková lžíce Máta
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
175 g Rýže Basmati
6 dl Vývar zeleninový
1 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek
175 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 427 kcal
Kilojoule 1 786kJ
22% Sacharidy 79 g
10% Tuky 7 g
53% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Slavnostní indické kari postup přípravy receptu:

1

Olej rozehřejeme ve velkém hrnci, přidáme pokrájenou cibuli, rozetřený česnek, celer a pokrájené jablko a smažíme 4 minuty. Přidáme kari a zázvor a povaříme ještě minutu.

2

Necháme okapat cizrnu a s pokrájenými fazolkami, květákem, bramborami, vývarem, hrozinkami, žampiony a rajčatovým protlakem přidáme do cibulové směsi. Přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 40 minut.

3

Smícháme mátu a jogurt v misce a zakryté dáme vychladit do lednice.

4

Ve velkém hrnci s mírně osolenou vodou uvaříme rýži, až změkne. Necháme okapat, propláchneme vodou a necháme znovu okapat.

5

Do kari vmícháme těsně před podáváním garam masalu.

6

Hotový pokrm rozdělíme na 4 talíře a podáváme s rýží. Ve zvláštní misce podáváme mátu s jogurtem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept