Pivní dort s čokoládovou polevou a se šlehačkovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní dort s čokoládovou polevou a se šlehačkovým krémem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37273 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
260 g | Cukr moučkový |
80 g | Kakao |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
220 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka polohrubá |
250 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zakysaná smetana |
Na vymazání formy | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Na krém | |
200 g | Čokoláda hořká |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Na polevu | |
200 g | Čokoláda na vaření |
70 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 186,6mg |
Draslík | 155,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 260,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Čokoláda hořká, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Čokoláda na vaření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní dort s čokoládovou polevou a se šlehačkovým krémem postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, solí, rozpuštěným máslem, kakaem, pivem, vejci a zakysanou smetanou. Vypracujeme hladké těsto, které vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v troubě, kterou jsme předehřáli na 170 °C, zhruba 45–50 minut. Dort necháme zchladnout ve formě a poté ho vyklopíme. |
2 | Vychladlý dost přelijeme čokoládovou polevou, necháme ztuhnout a zdobícím sáčkem ozdobíme připravenou čokoládovou šlehačkou. |
3 | Ke zdobení si připravíme čokoládovou polevu a šlehačkový krém. |
4 | Na polevu ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření s tukem, nevaříme. |
5 | Na krém svaříme v rendlíku šlehačku, poté odstavíme a vmícháme máslo a rozlámanou čokoládu. Pečlivě rozmícháme dohladka a necháme pod fólií v chladničce vychladit. Poté z ní vyšleháme hustou šlehačku. |