Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 37287

Ingredience

0,5 ks Badyán
160 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Hrozinky
1 ks Hřebíček
1 ks Kypřicí prášek do perníku
1,5 polévková lžíce Med včelí
210 g Mouka pšeničná hladká
190 ml Máslo čerstvé
100 g Ořechy vlašské
350 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
0,5 kávová lžička Skořice mletá
3 ks Vejce slepičí
Na formu
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 680 kcal
Kilojoule 2 846kJ
18% Sacharidy 65 g
58% Tuky 43 g
2% Sodík 42 mg
19% Bílkoviny 11 g

Perník s pivem postup přípravy receptu:

1

Pivo s máslem, mletým kořením a hrozinkami asi pět minut vaříme a necháme vychladnout.

2

Vejce s cukrem ušleháme v míse, přidáme med, prosátou mouku s kypřícím práškem a vmícháme prochladlou pivní směs. Nakonec zamícháme do těsta posekané ořechy a těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu.

3

Perník můžeme vylepšit čokoládovou polevou, případně perník rozřízneme a potřeme marmeládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept