Vepřový bůček pečený po selsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový bůček pečený po selsku
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 373 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Česnek |
300 g | Cibule |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
30 g | Sůl |
1000 g | Vepřový bok |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 76,9mg |
Draslík | 239,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 12,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový bůček pečený po selsku postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a nakrájíme na silnější plátky. |
2 | Na sádle osmahneme oloupanou cibuli nakrájenou na plátky a zastříkneme ji trochou vody. |
3 | Na cibuli rozložíme plátky osoleného a opepřeného bůčku, přidáme rozetřený česnek a maso doměkka a dozlatova upečeme v troubě při 200 stupních Celsia. |
4 | Během pečení maso podléváme trochou vody, aby výpek nezhořkl a cibule se nepřipálila. |
5 | Vypečenou šťávu necedíme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou houskové nebo bramborové knedlíky a kysané zelí.