Nektarinkový salát s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nektarinkový salát s krevetami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3730 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Krevety tygří - loupané |
3 ks | Limetka |
1 hrst | Máta |
6 ks | Nektarinka |
100 g | Pistácie |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 131,3mg |
Draslík | 639,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Limetka, Máta, Nektarinka, Pistácie, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nektarinkový salát s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Krevety nejprve uvaříme v páře. |
2 | Z limet vylisujeme šťávu. Zázvor nastrouháme. 4 nektarinky rozkrojíme na čtvrtiny. |
3 | Vše v míse promícháme, zakapeme šťávou vymačkanou ze dvou zbylých nektarinek, dozdobíme lístky máty, vyloupanými pistáciemi a podáváme. |
Poznámka
Použijeme asi 10cm velký kousek zázvoru.