Chlazená špenátová polévka s pistáciemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlazená špenátová polévka s pistáciemi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3732 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Pistácie |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
300 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Feta |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 21,3mg |
Draslík | 869,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,8mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kopr čerstvý, Pistácie, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Feta, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlazená špenátová polévka s pistáciemi postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nasekáme nadrobno a jemně podusíme na rozehřátém oleji. Přimícháme rozdrcený česnek, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Špenát omyjeme, nahrubo nakrájíme a přidáme k vývaru společně s nasekaným koprem. Několik minut provaříme bez pokličky. Dochutíme solí a pepřem a necháme vychladnout. |
2 | Mezitím rozmělníme fetu na malé kousky, postupně přidáváme smetanu a šleháme metličkou dokud nevznikne nadýchaná směs. |
3 | Polévku podáváme studenou, s kopečky sýrové smetany, posypanou nasekanými pistáciemi. |