Slaný koláč se sýrem a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaný koláč se sýrem a chřestem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 37435 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
200 g | Chřest zelený |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
250 g | Listové těsto |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Náplň | |
---|---|
2 polévková lžíce | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
150 g | Sýr Feta |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 112,7mg |
Draslík | 193,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Voda pitná, Bazalka, Česnek, Máta, Šalotka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Listové těsto, Máslo čerstvé, Oregano čerstvé, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaný koláč se sýrem a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Náplň: Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme na kousky, bazalku, mátu, oregano a petrželovou nať opereme, necháme oschnout a nasekáme na kousky. Všechny suroviny promícháme se šlehačkou a s vejci. |
2 | Chřest uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru a po uvaření necháme okapat. Z listového těsta vyválíme dva stejné pláty. Jedním plátem těsta vyložíme máslem vymazanou formu, ve které budeme koláč péct, druhý plát použijeme na vrchní uzavření koláče před pečením. Na plát těsta, kterým jsme vyložili pečící formu, rozložíme zeleninovou nádivku s kousky vařeného chřestu a druhým plátem koláč přiklopíme. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Hotový koláč rozkrájíme a ještě teplý podáváme. |