Chřest přelitý grapefruitovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest přelitý grapefruitovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 37444 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
150 g | Chřest bílý |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Grapefruity |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
40 ml | Mléko kefírové |
1 špetka | Pepř bílý |
50 g | Salát hlávkový |
1 ks | Šalotka |
0,2 kávová lžička | Sůl |
30 ml | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 851,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 104,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cukr krupice, Grapefruity, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko kefírové, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest přelitý grapefruitovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Chřest uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru, a po uvaření ho necháme okapat. Grapefruit oloupeme a nakrájíme na kousky, vytékající šťávu chytíme do misky. Šalotku oloupeme a nakrájíme ji i s natí na kolečka. Víno svaříme se šťávou z grapefruitu a směs rozmícháme se studeným máslem. Nakonec kousky grapefruitu, kefírové mléko a omáčku rozmixujeme a ochutíme solí a pepřem. Servírujeme teplé tak, že na rozložené listy hlávkového salátu urovnáme teplé kousky chřestu a ty polijeme ovocnou omáčkou a posypeme kolečky šalotky. Pokrm servírujeme teplý. |