Pizza s lilkem a ementálem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s lilkem a ementálem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37482 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Základní těsto na pizzu [20279] | |
---|---|
12 g | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
650 g | Mouka pšeničná hladká |
35 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
215 ml | Voda pitná |
Náplň | |
1 ks | Cibule červená |
1 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 ks | Pažitka |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
6 ks | Rajčata |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 33,8mg |
Draslík | 624,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná, Lilek, Oregano sušené, Pažitka, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Cibule červená, Olej olivový, Olivy černé, Protlak rajčatový, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s lilkem a ementálem postup přípravy receptu:
1 | Základní těsto na pizzu [20279]: |
2 | Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. |
3 | Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. |
4 | Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny. |
5 | Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté. |
6 | Korpus potřeme olivovým olejem a rajčatovým protlakem. |
7 | Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Na korpus klademe postupně cibuli nakrájenou na kolečka, plátky lilku, rajčata nakrájená na kolečka a vše posypeme oreganem. |
8 | Navrch rozložíme olivy a nastrouhaný ementál. |
9 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu pečeme 35 minut. |
10 | Před podáváním posypeme najemno nasekanou pažitkou. |