Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 37487
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Těsto
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 kostka Droždí
300 g Mouka pšeničná celozrnná
6 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
Náplň
50 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
50 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Rajčata
150 g Sýr Čedar
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
2 kg Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 813kJ
11% Sacharidy 40 g
32% Tuky 24 g
32% Sodík 634 mg
34% Bílkoviny 19 g

Italský vrstvený dort postup přípravy receptu:

1

Do mísy vsypeme mouku, do které uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme olivový olej, špetku soli, citronovou šťávu, vlažnou vodu a vypracujeme hladké těsto. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme ho na teplém místě asi 1 hodinu kynout.

2

Vykynuté těsto rozdělíme na 6 stejných porcí a z každé porce vyválíme kulatou placku. Těsto zakryjeme, aby nevyschlo.

3

Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a podusíme na něm omytý a očištěný špenát, přimícháme česnek, osolíme a opepříme.

4

Rajčata omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Vlašské ořechy nasekáme. Čedar nastrouháme.

5

Jednu placku těsta vložíme do vymazané dortové formy, potřeme ji olivovým olejem, posypeme čedarem a vlašskými ořechy.

6

Poklademe vrstvou špenátu a zakryjeme plátky rajčat. Druhou vrstvu těsta potřeme olivovým olejem a položíme ji na plátky rajčat.

7

První dvě vrstvy pečeme v předehřáté troubě na 230 stupňů Celsia asi 10 minut.

8

Formu vyjeme z trouby a stejným způsobem střídáme další dvě vrstvy, poté dáme dort opět na 10 minut do trouby.

9

Nakonec to samé opakujeme s posledními dvěma vrstvami. Horní vrstvu posypeme nastrouhaným čedarem a posypeme vlašskými ořechy. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept