Bulky s houbami a cibulkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulky s houbami a cibulkami
Bulky s houbami a cibulkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37500 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
1 balení | Droždí sušené |
150 g | Jogurt bílý |
55 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka pšeničná celozrnná |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
6 ks | Cibulka jarní |
400 g | Houby čerstvé |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 64,5mg |
Draslík | 218,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 349,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Sůl, Vejce slepičí, Cibulka jarní, Pažitka, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná celozrnná, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bulky s houbami a cibulkami postup přípravy receptu:
1 | Do velké mísy nasypeme mouku, droždí, sůl, vejce, máslo, jogurt a vše důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. |
2 | Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou jarní cibulku. Přidáme na plátky nakrájené houby, osolíme, opepříme a za stálého míchání restujeme, dokud se všechna šťáva nevypaří. |
3 | Pánev stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout a přidáme najemno nasekanou pažitku a petrželku. |
4 | Těsto propracujeme na pomoučněném válu a rozdělíme na 12 porcí. Z každé porce vyválíme kulatý tvar a do něj vložíme lžíci houbové náplně a plátek sýra. Těsto nad náplní důkladně spojíme. |
5 | Plech vymažeme a vložíme do něj hotové bulky, které potřeme rozpuštěným máslem a necháme je na teplém místě ještě chvilku kynout. |
6 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a bulky pečeme 30 minut. |