Platýz na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýz na másle
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37537 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
100 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
800 g | Platýz - filety |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 99,6mg |
Draslík | 814,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Platýz - filety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Platýz na másle postup přípravy receptu:
1 | Mouku osolíme a opepříme. Porce ryby v ní obalíme, přebytečnou mouku oklepneme. |
2 | V pánvi rozehřejeme polovinu másla. Když začne pěnit, přidáme porce ryby a z každé strany je dobře smažíme. Je důležité, aby se dobře propekly. Po opečení je uchováme v teple. |
3 | Pánev vytřeme papírovými ubrousky. Zbytek másla zprudka zahříváme, až začne zlátnout. Přidáme petrželovou nať, citronovou šťávu |
4 | a směsí přelijeme ryby. Servírujeme, zdobíme stočenými kolečky citronu a petrželovou natí. |