Kuřecí kapsy s pivním sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí kapsy s pivním sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37553 |
Ingredience
400 g | Kuřecí prsa |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Krkonošský pivní |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48,6mg |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 371,0mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Sýr Krkonošský pivní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí kapsy s pivním sýrem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso omyjeme, osušíme, rozkrájíme a plátky a zlehka naklepeme. Maso osolíme a opepříme. |
2 | Potom na každý plátek položíme celý pivní sýr, zabalíme závitek a otvory uzavřeme párátky nebo malými jehlami na špízy, můžeme použít nit. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, na olej položíme závitky a osmahneme. Smažíme asi čtvrt hodiny a během smažení obracíme. Po opečení vyndáme maso ven z pánve. |
4 | V nádobce si vidličkou rozmícháme 1 lžíci hladké mouky s vodou, tím šťávu zahustíme a vytvoříme omáčku, kterou ještě krátce povaříme. Omáčku můžeme dle chuti přisolit. |
Poznámka
Pivní sýr můžeme nahradit romadurem nebo hermelínem.