Trojhránky vanilkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trojhránky vanilkové
Trojhránky vanilkové
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37594 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
10 g | Citronová kůra |
150 g | Cukr moučkový |
60 g | Cukr vanilka |
70 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko polotučné |
750 g | Mouka pšeničná hladká |
20 ml | Rum |
60 g | Sádlo škvařené |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 144,5mg |
Draslík | 19,5mg |
Vláknina | 212,0mg |
Vitamín A | 158,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Rum, Sádlo škvařené, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trojhránky vanilkové postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, přidáme změklé máslo, vejce, žloutky, přisypeme strouhanou citronovou kůru, moučkový cukr, přilijeme mléko, trochu rumu a vypracujeme hladké těsto. Necháme chvilku odležet. |
2 | Těsto vyválíme na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme trojhránky. V pánvi rozehřejeme sádlo a trojhránky na něm smažíme z obou stran dozlatova. Ještě teplé je obalíme ve vanilkovém cukru a podáváme jako moučník. |