Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37652

Ingredience

300 g Celer řapíkatý
180 g Cibule
1 kg Hovězí maso přední
500 ml Hovězí vývar základní
5 g Majoránka
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
500 g Passata (drcená rajčata)
3 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
60 g Slanina vepřová
5 g Sůl
150 ml Víno červené
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 532 kcal
Kilojoule 2 228kJ
6% Sacharidy 22 g
184% Tuky 138 g
48% Sodík 963 mg
88% Bílkoviny 49 g

Turýnské hovězí postup přípravy receptu:

1

V hlubokém pekáči rozehřejeme olej, přidáme nakrájené kostky hovězího, kostičky slaniny 2-3 minuty je středně zprudka dohněda smažíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme.

2

Do pekáče nasypeme nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji několik minut smažíme, až změkne, ale ještě nemění barvu.

3

Vsypeme mouku, mícháme a dobře ji osmažíme. Přidáme passatu, vývar, červené víno, vaříme a mícháme, až omáčka zhoustne. Do pekáče vrátíme maso, přidáme celer, mrkev, česnek, majoránku, sůl, pepř a znovu přivedeme k varu.

4

Zakryjeme a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160 °C, až maso změkne. Ochutnáme, přisolíme, připepříme, ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept