Pečený marinovaný chřest s pomerančovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený marinovaný chřest s pomerančovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 37698 |
Ingredience
900 g | Chřest bílý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Marináda | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Omáčka sójová |
120 ml | Pomerančová šťáva |
1 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 581,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,0mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cukr krupice, Pomerančová šťáva, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený marinovaný chřest s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Marináda na chřest: v misce smícháme pomerančovou šťávu, lžíci cukru, 2 lžičky sójové omáčky a mletý zázvor. |
2 | Do připravené marinády namočíme oloupaný, očištěný chřest, zbavený špatných konců. Chřest v této směsi marinujeme asi 2 hodiny, během marinování ho občas obrátíme. Po této době chřest vyndáme z marinády a při nejvyší teplotě v troubě chřest opečeme na másle, ale dbáme, abychom jej nespálili. |
3 | Marinádu, ve které jsme namáčeli chřest, dáme do kastrůlku a vyvaříme ji na polovinu. Pokrm servírujeme teplý a to tak, že pečený chřest přelijeme teplou marinádou. |
Poznámka
K takto upravenému chřestu můžeme podávat vařené bramory.