Telecí řízky s chřestem po vídeňsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky s chřestem po vídeňsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 37729 |
Ingredience
2 kg | Chřest bílý |
5 ks | Cibulka jarní |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kapary |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř bílý |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
400 g | Telecí kotlety |
1 ks | Vejce slepičí |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 155,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Cibulka jarní, Cukr krupice, Pepř bílý, Strouhanka, Sůl, Telecí kotlety, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky s chřestem po vídeňsku postup přípravy receptu:
1 | Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vroucí vodě se lžičkou cukru doměkka a necháme okapat. Telecí plátky jemně naklepeme, poprášíme pepřem a solí z obou stran a obalíme v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance a takto obalené usmažíme na pánvi, ve které jsme rozehřáli lžíci másla a olej. |
2 | Servírujeme teplé tak, že na nahřáté talíře rozdělíme vařený, okapaný chřest, na který urovnáme restované kapary s cibulkou a přiložíme po telecím řízku. |
3 | Vídeňská omáčka: jarní cibulku nakrájíme na kolečka a osmahneme ji na rozehřátém másle. Do orestované cibulky vsypeme kapary a balzamikový ocet. Směs dobře promícháme na mírném plameni. |
Poznámka
K těmto řízkům se výborně hodí vařené nové brambory.