Portugalský salát ze zelených paprik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Portugalský salát ze zelených paprik
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 37731 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1000 g | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 440,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 201,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný červený, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Portugalský salát ze zelených paprik postup přípravy receptu:
1 | Papriky omyjeme, osušíme a po všech stranách opečeme na grilu nebo v silně vyhřáté troubě, aby na slupce byly bublinky. Papriky prudce zchladíme pod studenou vodou a oloupeme. Rozpůlíme je, očistíme a nakrájíme na nudličky. |
2 | Papriky upravíme na mísu, pokapeme olivovým olejem, vinným octem a přikryté necháme asi 1 hodinu v chladu odpočinout. |
3 | Salát podle chuti osolíme, opepříme a podáváme. |
4 | Můžeme doplnit čerstvým bílým chlebem. |