Polévka z kančího masa s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z kančího masa s fazolemi
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37732 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
Na vaření fazolí | |
---|---|
300 g | Fazole bílé |
600 ml | Voda pitná |
Na polévku | |
4 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
4 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
0,3 kávová lžička | Jalovec |
400 g | Kančí plec |
2 ks | Klobása Dunajská |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Eidam uzený 45% |
1,2 l | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 315,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Kančí plec, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé, Chléb konzumní, Jalovec, Klobása Dunajská, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Sýr Eidam uzený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z kančího masa s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Přes noc necháme ve vodě nabobtnat fazole, poté je uvaříme doměkka, scedíme je a necháme okapat. |
2 | Očištěné maso nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, zelí scedíme a pokrájíme, klobásu sloupneme a nakrájíme na tenčí plátky, česnek prolisujeme. Krajíce chleba nakrájíme na kostičky a opečeme v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem. |
3 | V silnostěnném hrnci orestujeme na sádle maso s cibulí. Poté vsypeme mouku a zasmažíme. Přidáme papriku a zalijeme teplou vodou a dobře promícháme a vaříme pod poklicí. K poloměkkému masu přimícháme zelí a zhruba čtvrt hodiny vaříme. Na závěr přidáme plátky klobásy, fazole, česnek, chilli koření, mletý jalovec, sůl a pepř. |
4 | Polévku servírujeme posypanou strouhaným sýrem a s chlebovými krutony. |