Grilovaná kuřecí prsa s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná kuřecí prsa s chřestem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 37738 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Chřest bílý |
150 g | Chřest zelený |
1 ks | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kg | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
100 ml | Olej olivový |
150 g | Omáčka k masu curry |
1 špetka | Pepř bílý |
5 polévková lžíce | Petržel - nať |
170 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 110,7mg |
Draslík | 767,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 476,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citronová šťáva, Cukr krupice, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový, Omáčka k masu curry, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná kuřecí prsa s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru. Po uvaření necháme chřest okapat a pokapeme jej rozehřátým máslem a citrónovou šťávou. Kuřecí prsa jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme v polovině oleje na pánvi a dáme péct na 10 minut do trouby vyhřáté na 170 °C. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky. Do oleje, ve kterém jsme opékali maso, vlijeme balzamikový ocet, rozmícháme v něm hotovou omáčku k masu a minutu povaříme. Kousky rajčat orestujeme na zbylém oleji. |
2 | Na vyhřáté talíře rozdělíme plátky masa, dále uvařený chřest a přelijeme omáčkou z balzamikového octa a potom orestovanými rajčaty. Na závěr vše posypeme sekanou petrželkou. |