Syllabub s mandlovým likérem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Syllabub s mandlovým likérem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37869 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
1 ks | Cukr vanilka |
135 ml | Likér mandlový - Amaretto |
100 g | Mandle |
1 špetka | Muškátový oříšek |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 29,7mg |
Draslík | 52,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Muškátový oříšek, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér mandlový - Amaretto, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Syllabub s mandlovým likérem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme vejce, vanilkový cukr, mandlový likér Amareto, špetku muškátového oříšku a vše důkladně promícháme. |
2 | Do směsi pozvolna přiléváme smetanu a dál šleháme pomocí ručního šlehače, dokud nevznikne hustý a nadýchaný krém. |
3 | Hotový krém rozdělíme do připravených mističek a zdobíme najemno nasekanými mandlemi. |