Roláda z kančí plece - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda z kančí plece
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37876 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,2 kg | Kančí plec |
250 g | Maso mleté - mix |
1 dl | Mléko polotučné |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rohlíky bílé |
3 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřový jazyk uzený |
1 l | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 965,4mg |
---|---|
Cholesterol | 125,9mg |
Draslík | 131,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kančí plec, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Smetana 16% (pochoutková), Vepřový jazyk uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda z kančí plece postup přípravy receptu:
1 | Kančí plec rozřízneme na plát, naklepeme a osolíme (1/4 lžička). |
2 | Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka, vařený uzený jazyk sloupneme a nakrájíme na kostičky (vaříme v 500 ml vody). |
3 | Mleté maso smícháme s vymačkanými rohlíky, žampiony, jazykem, přimícháme vejce, zbylou sůl, pepř a smetanu. |
4 | Směsí natřeme plát masa, zavineme, převážeme provázkem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou. |