Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 38018

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Muškátový květ
20 g Máslo nízkokalorické
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sardelová pasta
3 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Treska aljašská
5 ks Vejce slepičí
300 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 590 kcal
Kilojoule 2 468kJ
2% Sacharidy 7 g
63% Tuky 47 g
20% Sodík 395 mg
61% Bílkoviny 34 g

Sardelový nákyp postup přípravy receptu:

1

Omyté, najemno nasekané rybí maso bez kostí smícháme s nasekanou petrželkou a podusíme chvíli na másle. Přidáme sardelovou pastu, citronovou šťávu, muškátový květ a podle chuti osolíme.

2

Ve smetaně rozmícháme žloutky, špetku soli a strouhanku. Přidáme podušené rybí maso a pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše dobře promícháme.

3

Směs vložíme do formy vymazané máslem. Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Poznámka

Nákyp můžeme připravit i z jiných druhů ryb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept