Zapékané houby s majoránkou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané houby s majoránkou a sýrem
Zapékané houby s majoránkou a sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38044 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
300 g | Houby čerstvé |
5 polévková lžíce | Lupínky kukuřičné |
1,5 polévková lžíce | Majoránka |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
60 g | Mozzarella |
1,5 dl | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
80 g | Pórek |
120 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Čedar |
0,5 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 24,8mg |
Draslík | 553,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Majoránka, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Sýr Čedar, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Lupínky kukuřičné, Máslo čerstvé, Mozzarella, Olej olivový, Pepř citronový, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané houby s majoránkou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Malé, zdravé plodnice hub (žampiony, hřiby, lišky) očistíme, omyjeme, pokud mají dlouhou nožičku, tu odřízneme, pak větší houby rozpůlíme a dáme do větší mísy. Oloupaný česnek velmi drobně posekáme. Jarní cibulky omyjeme a pokrájíme na špalíčky asi 2 cm dlouhé. Omytý pórek pokrájíme zešikma na kroužky. Čerstvou majoránku omyjeme, vodu setřepeme, polovinu lístků otrháme a polovinu drobně pokrájíme. |
2 | Kukuřičné lupínky dáme do igelitového sáčku a válečkem lupínky rozmačkáme na hrubší strouhanku, kterou dáme do mísy. Sýr Mozzarella necháme z nálevu odkapat. Sýr Čedar a Mozzarellu nastrouháme na velkém struhadle a oba sýry v míse promícháme se strouhankou a polovinou pokrájené majoránky. |
3 | K houbám přidáme cibuli, pórek, česnek, čerstvě pomletý bílý a citronový pepř, sůl a suroviny promícháme. Pak přidáme olivový olej, rajčata a lístky majoránky. Vše znovu promícháme, pokapeme 0.5 dl bílého suchého vína a znovu promícháme. |
4 | Zapékací mísu vymažeme máslem. Naplníme ji připravenou směsí s houbami, posypeme strouhankou se sýrem a dáme do předem vyhřáté trouby na 220 °C zapéct. |
5 | Pečeme 15-20 minut, rozdělíme na porce, které podáváme horké. |