Jednoduchý recept

Zelňačka s vepřovým kolenem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 38111

Ingredience

80 g Cibule
50 g Mouka pšeničná hladká
20 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
120 g Smetana zakysaná 14%
60 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
400 g Vepřové koleno uzené
1200 ml Voda pitná
250 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 556kJ
3% Sacharidy 11 g
39% Tuky 29 g
30% Sodík 606 mg
25% Bílkoviny 14 g

Zelňačka s vepřovým kolenem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme.

2

Do hrnce vložíme uzené vepřové koleno, zalijeme vodou, osolíme a vaříme nejméně hodinu. Scedíme, obereme maso od kosti a kůže, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme středně hnědou cibulovou jíšku. Ještě zaprášíme mletou paprikou a krátce orestujeme. Opatrně ji vlijeme do vývaru, přidáme zelí, dosolíme, opepříme a dovaříme.

3

Polévku rozdělíme do hlubokých talířů a kysanou smetanu podáváme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept