Salát z pečených paprik a cukety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z pečených paprik a cukety
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38172 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
200 g | Cuketa |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
20 ml | Olej olivový |
40 ml | Olej stolní |
280 g | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
2 špetka | Vegeta |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 511,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 136,5mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Ocet vinný, Olej stolní, Paprika červená, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z pečených paprik a cukety postup přípravy receptu:
1 | Papriky omyjeme a naskládáme do zapékací mísy. Cuketu oloupeme a pokrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a rozčtvrtíme. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Petrželovou nať nakrájíme nadrobno. |
2 | Papriky necháme péct při 220°C do zčernání slupky, poté vyjmeme a přiklopené necháme 5 minut odležet. Poté slupku oloupeme, zbavíme jadérek a dužinu pokrájíme na hrubší kusy. Stolní olej rozpálíme a osmažíme na něm cuketu s česnekem do zezlátnutí. Cuketu dáme do mísy, přidáme papriky. Na pánev s olejem přidáme dáme žampiony, orestujeme je a osolíme. Přidáme je do mísy k zelenině i se šťávou, opepříme, ochutíme vegetou, olivovým olejem, octem, posypeme sekanou petrželí. Promícháme a necháme odležet přes noc v chladničce. |