Svíčková s pikantní náplní a citronovými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková s pikantní náplní a citronovými bramborami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3826 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
1 ks | Citrony |
800 g | Hovězí svíčková |
600 ml | Jogurt bílý |
1 ks | Okurka salátová |
1 ks | Oregano čerstvé |
1 hrst | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
300 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 131,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,1mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citrony, Hovězí svíčková, Jogurt bílý, Okurka salátová, Oříšky piniové, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková s pikantní náplní a citronovými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Svíčkovou podélně nařízneme. |
2 | Špenát omyjeme, spaříme vroucí vodou a ihned zchladíme studenou. Nasekáme najemno, smícháme s nasekaným oreganem, kostičkami sýra a piniovými oříšky. Ochutíme solí, pepřem a směs rozložíme na maso. |
3 | Plát srolujeme, spíchneme jehlami, potřeme olejem a na středním ohni 25-30min grilujeme v troubě pod grilem. Poté necháme maso zabalené v alobalu ještě 15min stát. |
4 | Brambory oškrábeme, povaříme v osolené vodě 10min, scedíme, dáme do pekáčku, pokapeme citronovu šťávou, olejem a opečeme dozlatova. |
5 | Mezitím připravíme salát z nastrouhaných okurek, česneku, jogurtu a špetky soli. |
6 | Maso podáváme nakrájené na plátky, s bramborami a salátem tzatziki. |