Mandlové máslo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlové máslo
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38347 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
225 g | Cukr moučkový |
45 ml | Likér mandlový - Amaretto |
50 g | Mandle |
150 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 23,8mg |
Vláknina | 813,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlové máslo postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme cukr a pomocí mixéru ho promixujeme, aby se rozpadly všechny hrudky. |
2 | Přidáme máslo a vyšleháme v hladký krém, poté nasypeme mleté mandle a stálé mícháme. |
3 | Nakonec přilijeme mandlový likér a opatrně ho zamícháme do másla. |
4 | Takto připravené máslo zabalíme do potravinové fólie a uložíme do chladničky. |