Recept

Horký medovo-mandlový likér

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38410

Ingredience

400 g Cukr krupice
2 ks Hřebíček
500 ml Likér mandlový - Amaretto
300 g Med včelí
8 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 ks Skořice celá
1030 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 156 kcal
Kilojoule 651kJ
10% Sacharidy 36 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
0% Bílkoviny 0 g

Horký medovo-mandlový likér postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu nasypeme cukr, zalijeme 30 ml studené vody a necháme na sporáku rozpustit.

2

Až cukrový sirup začne karamelizovat, přilijeme do kastrolu 1 litr vroucí vody, přidáme nové koření, skořici, hřebíček a pomerančovou kůru a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut.

3

Do směsi přidáme med a dál mícháme, dokud se med nerozpustí.

4

Znovu přivedeme směs k varu a přimícháme mandlový likér a pomerančovou šťávu.

5

Přecedíme a rozléváme do likérových skleniček.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept