Kukuřičná směs - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kukuřičná směs
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38459 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
8 ks | Cibulka jarní |
50 g | Cukr krupice |
8 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
900 g | Kukuřice mražená |
300 g | Med včelí |
500 ml | Ocet jablečný |
4 ks | Paprika zelená |
3 kávová lžička | Sůl bylinková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 176,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr krupice, Med včelí, Ocet jablečný, Paprika zelená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kukuřice mražená, Sůl bylinková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kukuřičná směs postup přípravy receptu:
1 | Mraženou kukuřici nasypeme do síta a necháme rozmrazit. |
2 | Připravíme kastrol do kterého vložíme hořčici, med, ocet, sůl a cukr. Při nízké teplotě směs zahříváme, dokud se cukr nerozpustí a nevznikne hladká omáčka. Poté žár zvýšíme a 5 minut povaříme. |
3 | Jarní cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Papriky omyjeme, očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na proužky. |
4 | Kukuřici vložíme do mísy, přidáme cibulky, papriky a přelijeme připravenou omáčkou. Důkladně promícháme. |
5 | Za pomocí naběračky plníme směsí čisté zavařovací sklenice a vzduchotěsně je uzavřeme. |